رییس دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: برگزاری کمیتههای جوانی جمعیت بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت وظیفه ما مشخص و دستور اکید مقام معظم رهبری( دامت برکاته) تکلیفی است که بر دوش همه نهادها و سازمان های دولتی حتی بخش خصوصی ملزم به اجرای آن هستیم
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: برگزاری کمیتههای جوانی جمعیت بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت وظیفه ما مشخص و دستور اکید مقام معظم رهبری( دامت برکاته) تکلیفی است که بر دوش همه نهادها و سازمان های دولتی حتی بخش خصوصی ملزم به اجرای آن هستیم.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمد غلام نژاد، افزود: متاسفانه برخی از تبلیغات ناصحیح در سطح استان باعث شده که خانوادهها از فرزندآوری پرهیز نمایند که پیری جمعیت در تمامی ابعاد ظرف بیست سال آینده با مشکلاتی مواجه خواهیم شد، لذا لازم است همه در این راستا احساس مسئولیت کنیم و با شفافسازی و فرهنگ سازی و ترویج آگاهی بخشی نسبت به وجوه مثبت ازدواج و فرزندآوری، بر این باورهای ناصحیح غلبه کنیم.
دکتر غلام نژاد، با بیان اینکه درصد ارائه رسالت مجموعه بهداشت و درمان در طرح جوانی جمعیت مشخص هست گفت: همانطور که در دهه هفتاد با شعار فرزند کمتر کنترل جمعیت در آن زمان برنامه بهداشت و درمان بود اما اکنون با روند پیری جمعیت حرکت در این مسیر نیازمند هماهنگی و همکاری تنگاتنگ همه حوزههای درون بخشی برون بخشی و صدا و سیما رسانه های محلی و استانی در حساس سازی و اطلاع رسانی را بسیار ضروری دانست.
رییس دانشگاه علوم پزشکی، به آنهایی مشکلات ناباروری دارند وعده داد که در دو مرکز بیمارستان شهید جلیل یاسوج و گچساران انجام کلیه خدمات در سریعترین زمان ممکن و استفاده از ظرفیت متخصصان مرتبط در راستای دسترسی آسان مراجعه کنندگان در اولویت قرار بگیرد.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: علیرغم برگزاری جلسات متعدد آمار فرزندآوری در استان مطلوب نیست.
دکتر محمد ملکزاده، در ششمین کمیته خانواده و جوانی جمعیت آمار نگران کنندهای از زاد و ولد ارائه کرد و گفت: در یکی از روستاهای استان که یک هزار و ۱۰۰ نفر جمعیت داشت ۲۴ نفر نازا بودند و نگران کنندهتر از همه آمار تولد در این روستا بود.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، یاسوج، گفت: از ابتدای سال تاکنون در این روستا فقط ۵ نوزاد به دنیا آمده است.
دکتر محمد ملک زاده، با بیان اینکه خانواده و جوانی جمعیت اولویت اول کشور است، گفت: علیرغم اینکه در زمینه خانواده و جوانی جمعیت جلسات متعددی گرفته شده اما آمار فرزندآوری مطلوب نیست و باید بررسی کنیم که سیاستهای حمایت از جوانی جمعیت به خوبی اجرا شده یا خیر؟
این مسئول آمار نگران کننده دیگری هم ارائه کرد و گفت: تعداد کل زنان نابارور ثبت شده در سامانه سیب ۲۰ هزار و ۷۴۷ نفر است این در حالی است که آمار نازایی در مردان ارائه نشده و زنان نازای دیگری هم هستند که هنوز مراجعه نکردند.
دکتر ملکزاده با بیان اینکه از هر ۱۰۰ زوج ۲۰ نفر نابارور است، گفت: این آمار برای استان ۷۱۳ هزار نفری آمار بالایی است و ۲۰ درصد جمعیت استان نابارور است.
دکتر کیان دهرابپور مدیرکل بیمه سلامت در پایان از حمایت زوجهای نابارور خبر داد و گفت: ۹۰ درصد هزینه درمان ناباروری تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است.
بر پایه این گزارش، ششمین کمیته دانشگاهی قرارگاه جوانی جمعیت با حضور دکتر محمد غلام نژاد رییس دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، همراه با ارائه خانم زهرا رادمنش مسوول قرار گاه جوانی جمعیت سه بند از اجرای دستورالعمل جوانی جمعیت و سایر کارگروه تخصصی ستاد دانشگاه و معاونت بهداشتی در سالن اجلاس مرکز بهداشت استان برگزار شد.
ارسال خبر و تهیه گزارش/ سید حسین رازیان









